Snel, stabiel en vrijwel onbeperkt dataverkeer op élk moment …

Daar zeg je toch geen ‘nee’ tegen? Daarom leggen we een glasvezelnetwerk aan en willen we elke woning die aansluitbaar is fiberklaar maken. Dat betekent dat we een fiberkabel tot in de woning leggen en er een fibercontactdoos installeren. Zo bereiden we je voor op de beste internetbeleving die je je kunt indenken. Via de adrescheck kom je te weten of jouw woning hiervoor in aanmerking komt!

Op een glasvezelnetwerk zoals ons fibernetwerk kun je altijd rekenen. Op Fiberklaar ook. Daarom spelen we meteen open kaart.

Brother And Sister Playing Mobile Games

Ons glasvezelnetwerk vormt de basis voor het internet van de toekomst. En de basis van die basis? Da’s de drieledige aanpak hieronder.

VR Black

Wij leggen fiber aan,
gebied per gebied

We willen fiber naar jouw gebied brengen. Wanneer 20% van de bewoners een fiberabonnement afsluit bij een van de deelnemende providers, maken we álle woningen in het gebied gratis fiberklaar. De aanleg vraagt een grote investering, en alleen als 20% meedoet, wordt ze voor ons haalbaar en kunnen we starten.

Onze aannemer komt langs, daarna schiet je provider in actie

Onze aannemer trekt de glasvezelkabel tot in je woning en plaatst de fibercontactdoos. Door slim te plannen en nauw samen te werken met het lokaal bestuur, beperken we de overlast tot het absolute minimum. De provider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten.

Fiberpionier of twijfelaar? ’t Is alle twee oké

Zet jij mee je schouders onder fiber? Dan ben je als eerste vertrokken met bliksemsnel en superstabiel internet. Twijfel je nog over een abonnement, maar wil je wel klaar zijn voor de toekomst? Als de drempel van 20% bereikt is, kun je je woning gratis fiberklaar laten maken zolang onze aannemer in de buurt aan het werk is.

Het Fiberklaar-woordenboek

Een open fibernetwerk vraagt om een open communicatie. Daarom zetten we hier nog even kort onze ambities, voorwaarden en de belangrijkste fiberinfo voor je op een rijtje. Zo ben jij straks helemaal klaar voor het internet van de toekomst.

Internet van de toekomst

Fiber biedt je op verschillende manieren het ‘internet van de toekomst’. We doen met z’n allen steeds meer online en verbinden almaar meer apparaten met het internet — denk maar aan je slimme thermostaat of aan domotica. Een fiberkabel dient enkel voor het internet en is daarom dé technologie om je verbinding te boosten.

Dankzij glasvezel ga je ontdekken wat het echt betekent om bliksemsnel, superstabiel en in de allerbeste kwaliteit te kunnen internetten, telewerken, gamen, streamen en tv-kijken. Het maakt niet uit met hoeveel personen of apparaten je tegelijk online bent, je verbinding is altijd krachtig. En zodra fiber er is, wordt het oude kopernetwerk (DSL) afgebouwd.

Fiberklaar maken

‘Fiberklaar maken’ betekent dat wij het glasvezelnetwerk aanleggen in je buurt, de verbinding maken van aan de straat tot in je woning, en er een fibercontactdoos installeren. Zo is jouw woning of bedrijf klaar voor internet via fiber. Om effectief gebruik te maken van je krachtige verbinding, neem je een fiberabonnement bij een deelnemende internetprovider. Die installeert ook je modem of legt je uit hoe je dat zelf doet.

Adrescheck

Via de adrescheck kun je nagaan of we jouw woning kunnen aansluiten op ons fibernetwerk. Je vult je adres in en krijgt meteen onze plannen te zien. We leggen ons netwerk meestal niet ineens in de hele stad of gemeente aan, maar gaan gebied per gebied aan de slag. Zo kunnen we het bouwprocus optimaal organiseren.

Komen we naar jouw woonplaats, maar zit je adres niet in de adrescheck? De kans is groot dat we in een volgende fase jouw woning wél fiberklaar kunnen maken. Laat je gegevens achter, zodat we je op de hoogte kunnen brengen wanneer jouw woning aan de beurt is.

Open glasvezelnetwerk

Ons glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat elke provider die dat wil zijn diensten kan aanbieden via fiber. Als een internetprovider niet beschikbaar is in jouw buurt, dan betekent dit dat de provider er zelf voor gekozen heeft om nog niet met ons samen te werken. Je kunt nu al kiezen uit verschillende fiberinternetproviders. Check je adres bovenaan deze pagina en ontdek welke providers in jouw buurt deelnemen.

20% fiberabonnement

Waarom die drempel van 20% fiberabonnementen? De aanleg van een fibernetwerk vraagt veel werk en het is geen goedkope onderneming. Daarom willen we nagaan of er wel voldoende interesse is bij de inwoners, voor we effectief beginnen te bouwen. Zo blijft de investering voor iedere partner haalbaar.

Onze providers

Ons netwerk is open voor alle providers, maar er zijn enkele fiberinternetproviders die van in het begin hun vaste diensten aanbieden via ons nieuwe glasvezelnetwerk. Die noemen we wel eens ‘onze providers’.

Installatie van je modem

Als je woning fiberklaar is, moet je alleen nog je glasvezelmodem (laten) installeren. Je fiberinternetprovider neemt hiervoor het initiatief en activeert nadien je diensten. Vanaf dan ben je vertrokken met bliksemsnel en superstabiel internet.

Onze aannemers

Wij van Fiberklaar werken samen met betrouwbare, lokale aannemers die het glasvezelnetwerk effectief aanleggen. Zij communiceren voor en tijdens de werken met jou over de plannen in je buurt.

Gratis fiberklaar

Fiberklaar (of onze aannemer) zal jou geen kosten aanrekenen voor het fiberklaar maken van je woning of bedrijf, zolang de aannemer in jouw gebied aan het werk is aan ons fibernetwerk. Met “fiberklaar maken” bedoelen we dat we de fiberkabel tot bij jou trekken en de bijhorende fibercontactdoos binnen plaatsen.

Zolang onze aannemer in de buurt is

Onze aannemer legt de fiberkabels in de grond en trekt ze tot in je woning. De aanleg van ons fibernetwerk verloopt wijk per wijk. De eerste woningen worden drie tot vier maanden na de start van de werken aangesloten op het fibernetwerk. Wanneer de laatste woningen aan de beurt zijn, is afhankelijk van het aantal inwoners dat intekende op fiber en hoe vlot de werken verlopen. Zodra de planning bekend is, vind je die via de adrescheck op onze website. Let wel: de planning is steeds onder voorbehoud.