Het Fiberklaar-netwerk komt naar Eeklo

Fiberklaar maakt Vlaanderen gebied per gebied klaar voor bliksemsnel en superstabiel internet. En nu is Eeklo aan de beurt. Goed nieuws, want da’s weer een stapje dichter bij het internet van de toekomst.

Doe de adrescheck Ontdek onze infomomenten
Map Eeklo Website

Doe de check

Het liefst willen we elk hoekje van Eeklo van fiber voorzien, maar dat is – zelfs voor ons doen – wel erg ambitieus. Vraag je je af of we tijdens onze werken ook jouw woning of bedrijf kunnen aansluiten? Met een korte adrescheck kom je het zo te weten.

Doe de check

Ontwerp

Meer surf- en kijkplezier met een superstabiel fibernetwerk bij jou thuis

Wil jij ook als eerste van je buurt kunnen genieten van het fibernetwerk van de toekomst? Fiberklaar ontwerpt, bouwt en beheert dit nieuwe glasvezelnetwerk. Als 20% van de inwoners voor 21 maart 2022 een fiberabonnement afsluit bij een van onze deelnemende fiberinternetproviders, dan maken we alle aansluitbare woningen in dat gebied gratis fiberklaar.

IStock 657072780 Illustration 1 Featured (1)
Fiber Icon 100% fiber storingvrij
Usp Speedometer open netwerk kies zelf je provider
Home 1 fiberkabel voor jou alleen

Jouw stappenplan

Jouw Stappenplan Illustratie (1)
Doe de check
Het liefst willen we elk hoekje van Eeklo van fiber voorzien, maar dat is – zelfs voor ons doen – wel erg ambitieus. Vraag je je af of we tijdens onze werken ook jouw woning of bedrijf kunnen aansluiten? Met een korte adrescheck kom je het zo te weten.

Doe de check

Kom langs een infomoment of fibercafé
We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

Check onze infomomenten

Meld je aan
Interesse in een fiberaansluiting? Meld je dan voor 21 maart 2022 aan bij een van de deelnemende internetproviders voor een fiberabonnement. Met welke internetprovider je in zee gaat en welk abonnement je neemt, beslis je helemaal zelf.

Kies een provider

Groen licht voor fiber?
Op 21 maart 2022 maken we de balans op. Heeft meer dan 20% van de bewoners van Eeklo een fiberabonnement afgesloten, dan leggen we de kabel effectief aan. Zo niet, dan komt er in Eeklo helaas geen fiberkabel.
Het netwerk aanleggen
We leggen het fysieke glasvezelnetwerk aan dat jouw woning of bedrijf rechtstreeks aan het web koppelt. We maken de verbinding van de straat tot in je woning. De internetprovider zorgt voor de apparatuur in je woning. De aanleg van een nieuw fibernetwerk is een omvangrijke klus. Het kan dus wel even duren voordat jouw fiberaansluiting helemaal klaar is.
Geniet van je verbinding
Aangesloten? Dan zit je helemaal goed voor de digitale toekomst. Dankzij je verbinding geniet je van een bliksemsnelle, superstabiele verbinding en ervaar je internet, digitale tv en telefonie in de allerbeste kwaliteit.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

19 januari 2022 19.30-21.00 u.
Online infomoment
  • Tijdens een algemene presentatie informeren we je over de voordelen van glasvezel en de toekomstige mogelijkheden. Uiteraard vertellen we je ook hoe je je kunt aansluiten op ons fibernetwerk. Daarna heb je alle ruimte om vragen te stellen.
  • Het infomoment duurt ongeveer 60 minuten.
    Je kunt de online sessie volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen via chat.
  • Wens je deel te nemen aan ons online infomoment? Schrijf je in en wij sturen je vervolgens via mail een bevestiging met de link naar de online omgeving.
01 februari 2022 19.30-22.00 u.
Live infomoment

Tijdens deze informatieavond kom je alles te weten over fiber en Fiberklaar.
We doen alles uit de doeken in een presentatie van ongeveer 40 minuten. Er is ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden.Na de presentatie kan je jezelf verder laten informeren door de fiberexperten en internetproviders.

Programma informatieavond

19 u. Onthaal

19.30 u. presentatie – vragen & antwoorden

20.30 u. infomarkt met een drankje

03 maart 2022 19.00-21.00 u.
Fibercafé Locatie: Cafetaria – Sportpark (Burg. Lionel Pussemierstraat 157, 9900 Eeklo)

Een gezellige avond met een gratis drankje waar je alles te weten komt over fiber en Fiberklaar? Da’s ons Fibercafé. Je kunt er aan tafel schuiven bij de providers of persoonlijk je vragen stellen aan onze medewerkers. Je bent doorlopend welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. We sluiten het Fibercafé om 22.00 uur.

Je kunt je de dag na het online infomoment inschrijven voor het Fibercafé.

We volgen de coronamaatregelen tijdens onze evenementen.

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er in Eeklo enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.

Ja, ik wil op de hoogte blijven

Wil je graag meer weten over de werken en projecten bij jou in de buurt? Laat je gegevens achter en blijf altijd volledig op de hoogte.
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.