Gentbrugge & Ledeberg, we bouwen aan jullie fibernetwerk

Hoera, één op de vijf Gentbruggenaars en Ledebergenaars koos voor fiber, dus zijn we gestart met de aanleg van ons open netwerk. Zo geniet je straks van het allersnelste glasvezelnetwerk van Vlaanderen. 

Als inwoner van Gentbrugge of Ledeberg krijg je nu een gratis fiberaansluiting aangeboden! Dus ook wie nog geen fiberabonnement afsloot, krijgt een extra kans om z’n woning fiberklaar te maken. Zonder abonnementsverplichting en geheel vrijblijvend. 

Lees hieronder hoe we fiber gaan aanleggen. 

Gentbrugge

Gratis aansluiting – voor iedereen

Wil je nu nog niet overschakelen op fiber? Je kunt wel al kiezen voor een toekomst met volledige digitale vrijheid: je krijgt nu een gratis glasvezelaansluiting, zonder dat je meteen een abonnement hoeft te nemen.

Als de werken starten in jouw buurt, komt de aannemer bij je langs en kan je kiezen voor je gratis aansluiting zonder abonnement. Hou je brievenbus in de gaten voor meer info.

  • Met een fiberaansluiting geniet je volop van alle mogelijkheden van het internet.
  • Je moet later geen werken meer laten uitvoeren. Geen extra overlast dus voor jou en je buren.
  • Je beslist zelf wanneer je effectief de switch maakt naar internet via fiber. Ben je er klaar voor, dan sluit je een fiberabonnement af bij een van de deelnemende internetproviders in Gentbrugge en Ledeberg.

Meer weten over fiber en ons netwerk? Ontdek de voordelen en voorwaarden.

Woman Using Laptop

Zo leggen we fiber aan in Gentbrugge en Ledeberg

Jouw Stappenplan Illustratie
Onze aannemer neemt een kijkje
Binnenkort komt onze aannemer langs bij jou en alle inwoners van Gentbrugge en Ledeberg. Hij kijkt tijdens zijn bezoek waar de glasvezelkabel het best je woning binnenkomt. Voor zijn bezoek ontvang je een brief zodat je weet in welke periode je hem mag verwachten. Ben je niet thuis? Dan krijg je een kaartje in de bus met de vraag om een afspraak te maken.
Aanleg in jouw straat
De aannemer legt de fiberkabel van in de straat tot aan je woning. We beperken de hinder zo veel mogelijk en zorgen dat je woning bereikbaar blijft.
De technicus komt langs  
Onze aannemer maakt je woning kosteloos fiberklaar. Hij trekt de glasvezelkabel tot in je woning en plaatst de fibercontactdoos.
Activeer je abonnement
Hoera, je bent nu aangesloten op fiber. Heb je ook al een fiberabonnement? Je internetprovider zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten. Daarna kun je genieten van internet, tv en telefonie via ons fibernetwerk. Heb je nog geen fiberabonnement? Je kunt er nu nog één afsluiten bij een van de deelnemende internetproviders in Gentbrugge en Ledeberg. 

De internetproviders in Gentbrugge & Ledeberg

Het netwerk van Fiberklaar is toegankelijk voor alle internetproviders in Vlaanderen. In Gentbrugge en Ledeberg bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan. Klik op de logo’s voor meer informatie over hun fiberabonnementen.

Fiber Icon 100% fiber storingvrij
Usp Speedometer open netwerk en dus keuzevrijheid
Home 1 fiberkabel voor jou alleen

De voordelen van fiber

Met een fiberkabel van Fiberklaar geniet je van:

Flying

Betrouwbare lichtsnelheid

Anders dan bij een klassieke internetverbinding, is de bandbreedte van fiber vrijwel onbeperkt. Je zal versteld staan van het snelste internet van Vlaanderen.

VR Black

Stabiele kwaliteit

Vertragingen of haperingen zijn voorgoed verleden tijd. Of je nu videobelt, tv-kijkt of gamet, het beeld is altijd haarscherp.

Plan

Een slimme verbinding

Je woning wordt een ‘slim verbonden thuis’, waar je met het hele gezin én al je apparaten tegelijk online bent, zonder dat je verbinding inboet aan kwaliteit.

Fiberklaar Illustration Choose Provider Black 1440x1080 Rgb

Een open netwerk

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle internetproviders in Vlaanderen. Je kiest dus zelf met wie je in zee gaat, nu en in de toekomst.

Grenzeloos surf- en kijkplezier

Door de bliksemsnelle up- en downloadsnelheden is fiber ideaal voor:

  • videocall
  • 4k-video
  • audiostreaming
  • gaming
  • file transfers
Homepage 01

Aannemer Fiber4Flanders gaat aan de slag

Onze aannemer Fiber4Flanders voert de werkzaamheden in Gentbrugge en Ledeberg uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in je buurt? Ervaar je problemen of een storing door de werken? Neem dan contact op via fiber4flanders@fiberklaar.be of op het gratis nummer 0800 270 01 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Meer weten over fiber?

Lees onze antwoorden op de veelgestelde vragen of herbekijk de online infosessie van 4 oktober om meer over (de voordelen van) fiber te ontdekken.

Webinar Gentbrugge Ledeberg

Nieuws in Gentbrugge & Ledeberg

We brengen fiber naar Gent: Gentbrugge en Ledeberg nu fiberklaar! 3 januari 2022

We brengen fiber naar Gent: Gentbrugge en Ledeberg nu fiberklaar!

20 keer hoera voor de 20% van de inwoners van Gentbrugge en Ledeberg die nu al een fiberabonnement afsloot bij een van de deelnemende providers.…

Lees meer
Ook Gentbrugge en Ledeberg worden fiberklaar 14 september 2021

Ook Gentbrugge en Ledeberg worden fiberklaar

Stad per stad en gemeente per gemeente maken we Vlaanderen fiberklaar. In de regio Gent gaat de primeur naar deelgemeenten Gentbrugge en Ledeberg. Lees meer.

Lees meer