Het Fiberklaar-netwerk komt naar Kontich

Fiberklaar maakt Vlaanderen gebied per gebied klaar voor bliksemsnel en superstabiel internet. En nu is Kontich aan de beurt. Goed nieuws, want da’s weer een stapje dichter bij het internet van de toekomst.

Fiberklaar Kontich
Doe de check

Het liefst willen we elk hoekje van Kontich van fiber voorzien, maar dat is – zelfs voor ons doen – wel erg ambitieus. Vraag je je af of we tijdens onze werken ook jouw woning of bedrijf kunnen aansluiten? Met een korte adrescheck kom je het zo te weten.

Check nu

Ontwerp

Ons aanbod

Fiberklaar wil in jouw stad het fibernetwerk van de toekomst aanleggen. Daarmee verloopt internetten, downloaden, videobellen, gamen en digitaal tv-kijken vlotter dan ooit. We ontwerpen, bouwen en beheren dit nieuwe glasvezelnetwerk. Voor een fiberabonnement klop je aan bij een van de deelnemende internetproviders.

Onze aanpak

Fiberklaar wil maar liefst 1,5 miljoen woningen en bedrijven in Vlaanderen klaarstomen voor de beste internetervaring ooit. Als 20% van de inwoners voor 21 februari 2022 een fiberabonnement afsluit bij een van onze deelnemende fiberinternetproviders, dan maken we alle aansluitbare woningen in dat gebied gratis fiberklaar. Word jij een fiberpionier?

Woman Using Laptop

De fiberinternetproviders

Zonder fiberabonnement ook geen bliksemsnel en superstabiel internet in jouw woning of bedrijf. Gelukkig bieden er in Kontich enkele enthousiaste internetproviders hun diensten aan op ons open netwerk. Zo vind je gegarandeerd een abonnement op jouw maat.

Onze infomomenten

Een nieuw internettijdperk staat voor de deur. We bereiden je graag tot in de puntjes voor op streamen en surfen met lichtsnelheid. Op onze infomomenten online of in je buurt vertellen we je alles over fiber en ons netwerk.

07 december 2021

Online infomoment

09 december 2021

Live informatieavond

11 februari 2022

Fibercafé

Fiber Icon 100% fiber storingvrij
Usp Speedometer open netwerk en dus keuzevrijheid
Home 1 fiberkabel voor jou alleen

Ons stappenplan

 • 01. Meld je aan

  Interesse in een fiberaansluiting? Meld je dan voor 21 februari 2022 aan bij een van de deelnemende internetproviders voor een fiberabonnement. Met welke internetprovider je in zee gaat en welk abonnement je neemt, beslis je helemaal zelf.

  Fiberklaar Illustration Computer Network Blue Rgb
 • 02. Groen licht voor fiber?

  Op 21 februari 2022 maken we de balans op. Heeft meer dan 20% van de bewoners van Kontich een fiberabonnement afgesloten, dan leggen we de kabel effectief aan. Zo niet, dan komt er in Kontich helaas geen fiberkabel.

  Fiberklaar Illustration Office Building And Home Blue Rgb
 • 03. Het netwerk aanleggen

  We leggen het fysieke glasvezelnetwerk aan dat jouw woning of bedrijf rechtstreeks aan het web koppelt. We maken de verbinding van de straat tot in je woning. De internetprovider zorgt voor de apparatuur in je woning. De aanleg van een nieuw fibernetwerk is een omvangrijke klus. Het kan dus wel even duren voordat jouw fiberaansluiting helemaal klaar is.

  Fiberklaar Illustration Choose Provider Blue Rgb
 • 04. Geniet van je verbinding

  Aangesloten? Dan zit je helemaal goed voor de digitale toekomst. Dankzij je verbinding geniet je van een bliksemsnelle, superstabiele verbinding en ervaar je internet, digitale tv en telefonie in de allerbeste kwaliteit.

  Fiberklaar Illustration Flanders Blue Rgb

Nieuws

Fiber in Antwerpen: we komen naar Kontich 24 november 2021

Fiber in Antwerpen: we komen naar Kontich

Fiberklaar maakt Vlaanderen stap voor stap klaar voor het allersnelste internet. Het geheime ingrediënt van dit succesrecept? Een straf fiber- of glasvezelnetwerk! Dit willen we…

Lees meer

Ja, ik wil op de hoogte blijven

Wil je graag meer weten over de werken en projecten bij jou in de buurt? Laat je gegevens achter en blijf altijd volledig op de hoogte.
Privacyverklaring*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.