Van straat tot woning: zo brengen wij fiber bij jou thuis.
Wij leggen een glasvezel- of fibernetwerk aan en willen alle woningen en ondernemingen die aansluitbaar zijn fiberklaar maken. Dat betekent dat we een fiberkabel tot in je woning of bedrijf leggen en er een fibercontactdoos installeren. Zo bereiden we jou én je woning voor op de beste internetbeleving die je je kunt indenken.
Het netwerk dat we uitrollen is een open fibernetwerk waar elke provider die dat wil gebruik van kan maken.
Ons fibernetwerk vormt de basis voor het internet van de toekomst. En de basis van die basis? Da’s de drieledige aanpak hieronder.
Wij leggen fiber aan, gebied per gebied
We maken Vlaanderen klaar voor het internet van de toekomst. Stad per stad, gemeente per gemeente en buurt per buurt. Klaar om stabieler dan ooit en bliksemsnel te surfen, te streamen en tv te kijken. We hebben de ambitie om 1,5 miljoen woningen en ondernemingen aan te sluiten op ons fibernetwerk.
Wij leggen het netwerk aan in je straat
Onze aannemer komt langs, daarna schiet je provider in actie
Woon je in een appartement?
Voor we een appartement aansluiten op ons fibernetwerk, bepalen we eerst het traject van de fiberkabel in de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Dit gieten we in een technisch verslag dat de syndicus of gebouweigenaar moet goedkeuren indien er geen gevelrecht van toepassing is.
Fiber biedt je op verschillende manieren het ‘internet van de toekomst’. We doen met z’n allen steeds meer online — denk maar aan bellen, streamen en digitaal tv-kijken — en verbinden almaar meer apparaten met het internet, zoals je slimme thermostaat of domotica. Een fiberkabel dient enkel voor je internet en is daarom dé technologie om je verbinding te boosten. Die is altijd bliksemsnel en stabiel.
Het maakt trouwens niet uit met hoeveel personen of apparaten je tegelijk online bent, je verbinding is altijd krachtig. En zodra fiber er is, verdwijnt op termijn het oude kopernetwerk (DSL).
Meer weten over glasvezel? Ontdek hier meer over de technologie, de mogelijkheden en de voordelen op de website van Belgische telecomregulator BIPT.
Wanneer we zeggen dat we je woning ‘fiberklaar maken’, dan betekent dat dat wij er ons fibernetwerk aanleggen, de verbinding maken van aan de straat tot in je woning of bedrijf, en er een fibercontactdoos installeren. Zo is jouw gebouw klaar voor internet via glasvezel. Om effectief gebruik te maken van je krachtige verbinding, neem je een fiberabonnement bij een deelnemende internetprovider. Die installeert ook je modem of legt je uit hoe je dat zelf doet.
Ons fibernetwerk is een open netwerk, toegankelijk voor elke provider die z’n diensten via fiber wil aanbieden. Je kunt nu al kiezen uit verschillende fiberinternetproviders. Als een provider niet beschikbaar is in jouw stad of gemeente, dan heeft die zelf besloten om nog niet met ons samen te werken. Maar wat niet is, kan nog komen, natuurlijk.
Bliksemsnel, stabiel, grenzeloos … Fiber geeft jouw internet een boost! Maar er zijn enkele elementen die je internetbeleving kunnen beïnvloeden, zoals de provider die je kiest, het abonnement dat je afsluit en de toestellen die je gebruikt.
Bliksemsnel is overigens gebaseerd op theoretische maximumsnelheden tussen de huisaansluiting en de wijkcentrale.
Je leest er hier alles over.
Ons netwerk is open voor alle providers die hun diensten via ons netwerk willen aanbieden. De fiberinternetproviders die dat nu al doen, noemen we wel eens ‘onze providers’ of ‘de deelnemende providers’.
FTTH staat voor Fiber to the Home of fiber tot ín de woning. Elk stuk van het netwerk bestaat uit fiber of glasvezel— dus ook de verbinding van in de straat tot in je woning. Het netwerk bestaat nergens uit koper of coax, twee technologieën die je internetverbinding kunnen vertragen. Het Fiberklaar-netwerk verbindt jouw woning voor 100% met fiber. Jouw persoonlijke fiberkabel vormt het laatste deel van het netwerk. Meer weten over de verschillende soorten netwerken? Lees er hier meer over.
Wij van Fiberklaar werken samen met betrouwbare, lokale aannemers die ons fibernetwerk aanleggen. Zij communiceren voor en tijdens de werken met jou over de plannen in je buurt.
Als je woning fiberklaar is, moet je alleen nog je glasvezelmodem (laten) installeren. Je fiberinternetprovider neemt hiervoor het initiatief en activeert nadien je diensten. Vanaf dan ben je vertrokken met bliksemsnel en stabiel internet.
Fiberwatte? Veelgestelde vragen over fiber en Fiberklaar.
Wij hebben speciaal voor jou alle veelgestelde vragen rond Fiber, Fiberklaar en ons netwerk verzameld. Zo ben je helemaal mee met de fiberrevolutie.