Opinie

“Een appartementsgebouw zonder fiber? Da’s als een café zonder bier!”

2 oktober 2024
Een appartementsgebouw zonder fiber? Da’s als een café zonder bier!

Frederiek Thiers is bestuurder/syndicus bij FTImmo en penningmeester bij het BIV (Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars). Als expert in het beheer van appartementsgebouwen heeft hij een duidelijke visie op de toekomst van telecommunicatie-infrastructuur. Fiberklaar ging luisteren en noteerde onderstaande inzichten. 

Frederiek Thiers: “Met FTImmo zijn we rentmeester en syndicus voor Kortrijk en omstreken. Als syndicus van gebouwen staan we in voor het beheer van de gemeenschappelijke delen van appartementsgebouwen en zorgen we ervoor dat alles vlot verloopt voor de eigenaars en de bewoners.” 

Waarom is fiber zo belangrijk voor appartementen en hun bewoners? 

Frederiek Thiers: “Het fibernetwerk is effectief één van onze prioriteiten, omdat we het einde van het kopernetwerk naderen. Kopernetwerken zullen binnenkort hun limiet bereiken. Daarom is het noodzakelijk om eigenaars te stimuleren om de overstap te maken naar glasvezelnetwerken. Het is de toekomst, en dat moeten we duidelijk maken tijdens de algemene vergaderingen van 
mede-eigenaars. Uiteindelijk is het hun finale beslissing om deze werken te laten uitvoeren, maar wij moedigen hen aan deze kans te grijpen. Glasvezel biedt namelijk een stabiele, snelle verbinding die essentieel is in het digitale tijdperk.” 

Frederiek-close-up

 Zodra de werken van Fiberklaar zijn uitgevoerd, merk je dat de bewoners blij zijn met de verbetering. 

Frederiek Thiers, bestuurder/syndicus bij FTImmo

Hoe overtuigt u bewoners om voor glasvezel te kiezen? 

Frederiek Thiers: “Het is simpel: als je geen beeld meer hebt op je televisie, niet kunt bellen, of geen toegang hebt tot internet, … da’s een no-go hé. Geen fiber in je appartement is als een café zonder bier. Daarom is het zo belangrijk dat mensen nu al nadenken over de toekomst en meegaan in het verhaal van glasvezel. Fiberklaar biedt een gratis installatie van fiber tot in je appartement. Dus waarom zou je nee zeggen tegen de technologie van de toekomst?"

Wat is de rol van Fiberklaar in dit proces, en hoe helpt Fiberklaar syndici zoals u?

Frederiek Thiers: “Het belangrijkste voordeel van Fiberklaar is dat ze ons ontzorgen. Als syndici hebben we al meer dan genoeg werk. Fiberklaar neemt alle praktische zaken uit onze handen en zorgt ervoor dat het hele proces vlekkeloos verloopt. Dit betekent dat wij ons kunnen concentreren op andere belangrijke taken, terwijl Fiberklaar ervoor zorgt dat de infrastructuur voor glasvezel netjes wordt aangelegd in de gebouwen die wij beheren."

Het belangrijkste voordeel van Fiberklaar is dat ze ons ontzorgen.

Frederiek Thiers, bestuurder/syndicus bij FTImmo

Hoe reageren bewoners op de installatie van fiber in hun appartementen?

Frederiek Thiers: “Over het algemeen zijn de reacties zeer positief. Zodra de werken van Fiberklaar zijn uitgevoerd, merk je dat de bewoners blij zijn met de verbetering. Ze voelen de positieve impact van de snelle en stabiele internetverbinding. Het verhaal van Fiberklaar brengt echt een positieve boodschap voor het hele gebouw."

Ben je als bewoner benieuwd of jouw appartement aansluitbaar is op ons fibernetwerk? Doe de adrescheck op www.fiberklaar.be.

Of wil je als syndicus of gebouweigenaar weten of jouw gebouw(en) aansluitbaar zijn op ons fibernetwerk? 

Bekijk hier het volledige interview met Frederiek Thiers

Wie is Frederiek Thiers?

  • Huidige functie: Gepassioneerd syndicus FTimmo bv, penningmeester BIV/IPI  en medeoprichter Force Syndic
  • Opleiding: Vastgoedbeheerder
  • Achtergrond:  Expert in het beheer van appartementsgebouwen 
    met een duidelijke visie op de toekomst van de telecommunicatie-infrastructuur

Frederiek-close-up-vertikaal