Over ons

Wij ontwerpen, bouwen en beheren het netwerk waarop jij supersnel streamt en surft

Ontwerp

Samen maken we Vlaanderen Fiberklaar

Wij ontwerpen het netwerk waarop jij supersnel, stabiel en in alle comfort kunt streamen, surfen en thuiswerken. We leggen ook het fysieke glasvezelnetwerk aan dat jouw woning of bedrijf rechtstreeks met het web en het tv-netwerk verbindt – van in de straat tot aan je voordeur.

Over ons open netwerk leveren serviceproviders de diensten die je gewend bent – maar dan veel beter. Je kiest dus zelf met wie je in zee gaat en via welk abonnement. Denk aan haarscherp, supersnel en stabiel streamen, gamen, down- en uploaden, surfen en digitaal tv-kijken.

We willen zo veel mogelijk Vlamingen een fibernetwerk gunnen, maar pakken het gemeente per gemeente aan. Om elke stap de moeite waard te maken, hebben we een minimumaantal Fiberklaar-gebruikers nodig. Laat ons daarom samen werken aan een Fiberklaar Vlaanderen.

They Are Friendly Competitors
Vlog Recording

Wie we zijn

Met Fiberklaar bundelen Proximus en EQT Infrastructure hun krachten en ervaring. En die ervaring is er. Proximus begeleidt al jaren Belgische en internationale klanten in de digitale evolutie, met communicatieoplossingen en digitale diensten op maat. EQT Infrastructure is dan weer de voornaamste Europese investeerder in digitale infrastructuur. Het bedrijf legde al fibernetwerken aan in onder meer Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland, en beheert die netwerken ook.

86P7944 1
“We streven naar een volledige digitale vrijheid voor iedereen in Vlaanderen. Mensen moeten zonder technische belemmeringen gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden van het web en daar zullen we met ons glasvezelnetwerk voor zorgen.”
Rik Missault CEO