Turnhout,
we bouwen aan jullie fibernetwerk

Hoera, één op de vijf Turnhoutenaars koos voor fiber, dus zijn we gestart met de aanleg van ons open netwerk. Zo geniet je straks van het allersnelste glasvezelnetwerk van Vlaanderen.

Als inwoner van Turnhout krijg je nu een gratis fiberaansluiting aangeboden! Dus ook wie nog geen fiberabonnement afsloot, krijgt een extra kans om z’n woning fiberklaar te maken. Zonder abonnementsverplichting en geheel vrijblijvend.

Lees hieronder hoe we fiber gaan aanleggen.

Turnhout

Gratis aansluiting – voor iedereen

Wil je nu nog niet overschakelen op fiber? Je kunt wel al kiezen voor een toekomst met volledige digitale vrijheid: je krijgt nu een gratis glasvezelaansluiting, zonder dat je meteen een abonnement hoeft te nemen.

Als de werken starten in jouw buurt, komt de aannemer bij je langs en kan je kiezen voor je gratis aansluiting zonder abonnement. Hou je brievenbus in de gaten voor meer info.

 • Met een fiberaansluiting geniet je volop van alle mogelijkheden van het internet.
 • Je moet later geen werken meer laten uitvoeren. Geen extra overlast dus voor jou en je buren.
 • Je beslist zelf wanneer je effectief de switch maakt naar internet via fiber. Ben je er klaar voor, dan sluit je een fiberabonnement af bij een van de deelnemende internetproviders in Turnhout.
Woman Using Laptop

Zo leggen we fiber aan in Turnhout

 • 01. We nemen een kijkje bij je thuis

  De aannemer komt bij je langs om te kijken waar de aansluiting het best je woning binnenkomt. Ben je niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter om een nieuwe afspraak te maken.

  Fiberklaar Illustration Computer Network Blue Rgb
 • 02. Aanleg in jouw straat

  De graafploeg legt de kabel boven- of ondergronds aan, afhankelijk van de voorzieningen in je straat. Jouw woning blijft op elk moment bereikbaar.

  Fiberklaar Illustration Office Building And Home Blue Rgb
 • 03. We sluiten je fiberkabel aan

  De aannemer laat weten wanneer de technicus langskomt om je woning aan te sluiten op het fibernetwerk. Deze technicus brengt je persoonlijke kabel op de afgesproken plek naar binnen. In de woning sluit hij nadien het ‘glasvezelkastje’ aan.

  Fiberklaar Illustration Choose Provider Blue Rgb
 • 04. Yes! Je woning is fiberklaar

  Als de technicus is langsgekomen, dan zit ons werk erop. Heb je al een fiberabonnement? Dan moet je enkel nog je fiber- of glasvezelmodem (laten) installeren en je fiberabonnement activeren. Jouw internetprovider neemt hiervoor het initiatief. Daarna kun je genieten van internet, tv en bellen via ons fibernetwerk. Heb je nog geen fiberabonnement, dan kun je altijd later nog besluiten om er een te nemen.

  Fiberklaar Illustration Flanders Blue Rgb

De internetproviders in Turnhout

Het netwerk van Fiberklaar is toegankelijk is voor alle internetproviders in Vlaanderen. In Turnhout bieden Proximus, edpnet, Multifiber en RapidXS hun diensten aan. Klik op de logo’s voor meer informatie over hun fiberformules.

Fiber Icon 100% fiber storingvrij
Usp Speedometer open netwerk en dus keuzevrijheid
Home 1 fiberkabel voor jou alleen

De voordelen van fiber

Met een fiberkabel van Fiberklaar geniet je van:

Fiberklaar Illustration Man Controler Black 1440x1080 Rgb

Betrouwbare lichtsnelheid

Anders dan bij een klassieke internetverbinding, is de bandbreedte van fiber vrijwel onbeperkt. Je zal versteld staan van het snelste internet van Vlaanderen.

Fiberklaar Illustration Man Shades Black 1440x1080 Rgb

Stabiele kwaliteit

Vertragingen of haperingen zijn voorgoed verleden tijd. Of je nu videobelt, tv-kijkt of gamet, het beeld is altijd haarscherp.

Fiberklaar Illustration City Black 1440x1080 Rgb

Een slimme verbinding

Je woning wordt een ‘slim verbonden thuis’, waar je met het hele gezin én al je apparaten tegelijk online bent, zonder dat je verbinding inboet aan kwaliteit.

Fiberklaar Illustration Choose Provider Black 1440x1080 Rgb

Een open netwerk

Het fibernetwerk van Fiberklaar is open voor alle internetproviders in Vlaanderen. Je kiest dus zelf met wie je in zee gaat, nu en in de toekomst.

Grenzeloos surf- en kijkplezier

Door de bliksemsnelle up- en downloadsnelheden is fiber ideaal voor:

 • videocall
 • 4k-video
 • audiostreaming
 • gaming
 • file transfers
Homepage 01

Aannemer Circet gaat aan de slag

Onze aannemer Circet voert de werkzaamheden in Turnhout uit. Heb je vragen over de aanleg van fiber in je buurt? Ervaar je problemen of een storing door de werken? Neem dan contact op met Circet via circet.turnhout@fiberklaar.be of op het gratis nummer 03 808 82 21 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur).

Meer weten over fiber?

Lees onze antwoorden op de veelgestelde vragen of herbekijk de online infosessie van 1 juli om meer over (de voordelen van) fiber te ontdekken.

Webinar Turnhout

Nieuws in Turnhout

De kogel is door de kerk: Turnhout wordt fiberklaar! 13 september 2021

De kogel is door de kerk: Turnhout wordt fiberklaar!

Het is officieel: de hoofdstad van de Kempen wordt fiberklaar! Hey Turnhout, met fiber behoren traag internet en haperingen nu écht tot het verleden. Lees…

Lees meer
Wetteren en Turnhout binnenkort ook fiberklaar 31 mei 2021

Wetteren en Turnhout binnenkort ook fiberklaar

De Wetteraars en de Turnhoutenaars mogen zich de komende maanden dus aan een Fiberklaar-doop verwachten: een toffe campagne om onze komst aan te kondigen.

Lees meer