Zo leggen wij het fibernetwerk aan

Homepage 01

Fiberklaar legt overal in Vlaanderen glasvezel aan. Stad per stad en gemeente per gemeente sluiten wij woningen en bedrijven aan op ons fibernetwerk. Jouw fiberkabel vertrekt vanuit de wijkcentrale en loopt tot aan je woning. Benieuwd wat daarbij komt kijken? Op deze pagina leggen we alles helder uit.

1. De aannemer neemt een kijkje

Er komt een aannemer bij jou langs om te kijken waar de aansluiting het best je huis binnenkomt. We verwittigen je per post van dit bezoek. Niet thuis? Dan laat de aannemer een kaartje achter met de vraag om een afspraak te maken.

Vacatures

2. Aanleg in je straat

De graafploeg komt de fiberkabel leggen. Afhankelijk van de voorzieningen in jouw straat, gebeurt dit boven- of ondergronds. Maar maak je geen zorgen: je woning blijft bereikbaar.

2 Aanleg In Je Straat

3. De technicus komt langs

Via de aannemer kom je te weten wanneer je de technicus mag verwachten. Die laatste sluit je woning aan op het fibernetwerk. Hij boort een klein gaatje in de gevel waar de kabel door gaat. In je woning sluit hij vervolgens het ‘glasvezelkastje’ aan.

3 De Technicus Komt Langs

4. Hoera, je bent aangesloten op fiber!

Ons werk zit erop. Heb je al een fiberabonnement? Dan komt je internetprovider de modem installeren of legt hij je uit hoe je de installatie zelf voltooit. Daarna geniet je van internet, tv en telefonie via ons fibernetwerk. Heb je nog geen fiberabonnement afgesloten? Geen probleem: je kunt je er altijd later nog een nemen.

Videocall

Een fiberabonnement afsluiten?

Wil je je aanmelden voor een fiberabonnement? Geef je postcode in op onze adreschecker en je ontdekt meteen bij welke providers je terechtkunt.

Op de hoogte blijven?

Door je postcode in onze adreschecker te typen, krijg je het laatste nieuws over fiber in jouw woonplaats. Zo ben je meteen helemaal mee.