Fiber in jouw appartementsgebouw

Maak je appartement klaar voor bliksemsnel internet

20230956-Fiberklaar-MDU-visual-icon-header

Fiber, da’s fantastisch

Fiber of glasvezel is heel goed nieuws. Met fiber haal je de technologie van de toekomst in huis. Een fiberkabel kan grote hoeveelheden data over lange afstanden en op een stabiele en bliksemsnelle manier transporteren. Met Fiberklaar brengen we fiber ook tot in jouw appartementsgebouw.

Belangrijk: wij hebben in de meeste gevallen eerst een goedkeuring nodig van de syndicus of gebouweigenaar op het technisch gebouwverslag.

icon-fiberklaar-blue
100% fiber

Ons netwerk bestaat volledig uit glasvezel — tot in je woning of zaak — en is storingvrij en bliksemsnel.

icon-netwerk-blue
open netwerk

Kies zelf je provider, nu en in de toekomst.

icon-home-blue
1 fiberkabel

Je bent altijd met het hele gezin én al je apparaten tegelijk stabiel online.

Ik wil fiber! Wat nu?

Fiberklaar legt een open glasvezelnetwerk aan in Vlaanderen. Dat doen we stap voor stap

1

Wij leggen fiber aan, gebied per gebied.

We maken Vlaanderen klaar voor het internet van de toekomst. Stad per stad, gemeente per gemeente en buurt per buurt. Klaar om stabieler dan ooit en bliksemsnel te surfen, te streamen en tv te kijken? 

Via de adreschecker ontdek je of jouw adres aansluitbaar is. Is fiber nog niet beschikbaar bij jou? Laat dan jouw gegevens na, zodat we jou op de hoogte kunnen houden.

2

De syndicus of gebouweigenaar keurt het technisch gebouwverslag goed.

Om jouw appartementsgebouw te kunnen aansluiten, brengen we eerst de gemeenschappelijke delen in kaart, meestal samen met de syndicus of gebouweigenaar. Na dit bezoek maakt de aannemer een voorstel voor de bekabeling in of op het gebouw op. Dit moet in de meeste gevallen goedgekeurd worden, door de syndicus met een mandaat of op de bewonersvergadering. 

3

Heb even geduld, terwijl wij het netwerk aanleggen.

De aannemer breekt tijdelijk een stukje van de straat open om de fiberkabels in de grond te stoppen, onder het voetpad of de berm. De aannemer werkt in fases om de hinder tot een minimum te beperken. In sommige straten wordt de voedingskabel op de gevels bevestigd. Je wordt verwittigd wanneer de werken in jouw straat starten.

Nadien is jouw gebouw aan de beurt.  Na het plaatsen van een verdeelpunt, meestal in de kelder of technische ruimte, worden de kabels verder verdeeld in of op het gebouw, naar de appartementen. We beperken de hinder zo veel mogelijk en zorgen dat de voordeur altijd bereikbaar blijft. 

4

De aansluiting van je appartement.

Wil jij graag een fiberaansluiting tot in je appartement? Dan maakt de aannemer met elke bewoner een afspraak, want voor de effectieve aansluiting in het appartement moet er iemand thuis zijn.  Tijdens de afspraak trekt de technicus de fiberkabel tot in je appartement, plaatst de fibercontactdoos en meet de signaalsterkte op je verbinding. 

De deelnemende provider van jouw keuze zorgt voor de installatie van je modem en activeert je diensten.

Fiberwatte? Alles wat je moet weten over fiber!

  • Hoe wordt jouw appartement aangesloten? 
  • Wat zijn de voordelen van fiber? 
  • Is een aansluiting verplicht?  

Mogelijk zit je met heel wat vragen over fiber en de mogelijkheden van het nieuwe netwerk. Download dan zeker onze fibergids of ontdek meteen het antwoord op de meest gestelde vragen

Jawel, wij bouwen een open netwerk

Als netbeheerder is Fiberklaar enkel verantwoordelijk voor de infrastructuur, meer bepaald de aanleg van de fiberkabel tot in je woning of appartement. Internetdiensten laten we over aan internetproviders zoals Proximus, Mobile Vikings en Scarlet. Deze providers huren ons open netwerk om hun diensten aan te bieden aan eindgebruikers. 

Fiberfan aan het woord

“Fiber, is dat wel nodig?” Het is een vraag
die heel wat Vlamingen zich stellen. Dat het belang van een aansluiting tot in je woning moeilijk kan overschat worden, hoef je onze fiberfans alleszins niet uit te leggen. “Veel sneller en beter,” klinkt het in koor. We gingen eens
bij hen te luister.